Osveta za poraz u Kini – Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva!

© Foto : FIBAKošarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina
Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad Argentinom – 89:83. Srbija će u borbi za finale igrati protiv Francuske (subota 21h) koja je posle produžetka pobedila Litvaniju.
Izabranici Zorana Lukića nastavili su sa briljantnim partijama na turniru u Japanu i protiv Argentine ostvarili su petu pobedu u isto toliko mečeva. Ovo je bila i mala osveta za poraz seniorske reprezentacije Srbije od Argentine u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini.
Mladi srpski košarkaši utakmicu su prelomili početkom četvrte četvrtine kada sa +10 otišli na +18. „Gaučosi“ su probali da se vrate, ali zaostatak je bio veliki i nisu imali vremena za preokret.
Orlići“ su od starta utakmice kontrolisali ritam, a krajem prvog poluvremena nagovestili su da bi u trećoj, a potom i četvrtoj mogli da slome otpor protivnika.
Serijom 8:0 završili su prvi period igre i nošeni dobrom energijom s kraja druge četvrtine uspeli su da u trećoj prvi put dođu do dvocifrene prednost.
Jednom kada su otišli na +10, mladi košarkaši Srbije nisu je ispuštali i zasluženo su došli do plasmana u polufinale.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jović sa 26 poena i 13 skokova, pratio ga je Stefanović sa 15, Škobalj je dodao 11, dok su Petrović i Mušikić ubacili devet poena.
Poražene je predvodio Huan Fransisko Fernandes sa 33 poenom i 13 skokova, dok je Mateo Dijas ubacio 19.
Seniori su doživeli krah, ali juniori briljiraju – Srbija u četvrtfinalu SP!
► Za Partizan je ginuo na parketu – Novica Ubica ide u penziju
Nije dovoljno biti „samo“ Srbin – treba biti „ludi Srbin“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala