OEBS osudio napade na srpsku povratnicu u Đakovici

© Foto : Sputnjiku ustupila Dragica Gašić Dragica Gašić na vratima svog stana u Đakovici
Dragica Gašić na vratima svog stana u Đakovici - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Misija OEBS na Kosovu osudila je napade na Dragicu Gašić, prvu srpsku povratnicu u Đakovici, i navela da su neprihvatljivi pokušaji zastrašivanja nekog ko želi da se vrati svojoj kući i živi u miru sa svojim komšijama.
U saopštenju OEBS navodi da je pravni okvir za povratak na Kosovo jasan, te poziva sve uključene strane da podrže vladavinu zakona.
Petar Petković i Dragica Gašić u Gračanici - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Nezapamćen skandal na Kosovu: Direktna tortura jedine srpske povratnice u Đakovici
Dragica Gašić prva je srpska povratnica u Đakovici, a nakon što je krajem juna javnost upoznata sa tim da se vratila da živi u tom mestu, jedanaest nevladinih organizacija iz te opštine zatražilo je od lokalnih vlasti da je što pre isele i najavilo je podnošenje peticije kosovskoj vladi.
Pre tri dana je i opština Đakovica podnela tužbu, kojom traži da se poništi ugovor o izdavanju stana sa Gašićevom uz zahtev da se o tome donese privremena mera.
Iz Misije OEBS na Kosovu rekli su da su u kontaktu sa Dragicom Gašić od njenog povratka u Đakovicu i da pažljivo prate i nadgledaju slučaj.
„Misija OEBS-a je u kontaktu sa njom posebno da bismo joj pomogli i olakšali komunikaciju sa relevantnim zainteresovanim stranama, uključujući lokalnu opštinsku kancelariju za zajednice i povratak i Kosovsku policiju, koji pružaju podršku“, naveli su iz OEBS-a, prenosi Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala