Novak: Predaja nikada nije opcija

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, čestitao je Denisu Šapovalovu na sjajnom Vimbldonu, a potom se osvrnuo na svoju igru, kao i na impresivnu statistiku posle novog, 30. Grend slem finala.
Đoković je u polufinalu Otvorenog prvenstva Velike Britanije pobedio posle tri seta Denisa Šapovalova – 7:6 (3), 7:5, 7:5.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Nesalomiv – Đoković u finalu Vimbldona!
Iako je slavio u tri seta, Novaku nije bilo nimalo lako i odigrao je jako ujednačen meč sa mladim Kanađaninom.
„Mislim da rezultat ne govori dovoljno o meču. U prvom setu je servirao za vođstvo, verovatno je bio bolji igrač i tokom većeg dela drugog seta, imao je dosta šansi. Molim vas dajte mu veliki aplauz za sva što je uradio, danas, ali i tokom dve nedelje. Ovo mu je bilo prvo polufinale Grend slema, videli ste koliko je emotivno doživeo sve. Gledaćemo ga jako često u budućnosti“, rekao je Đoković posle meča.
Novak je bio upitan da li su navijači na tribinama, kao i oni kraj malih ekrana danas videli „ultimativno takmičarski nastrojenog“ Novaka Đokovića.
„Da, može da se kaže. Rekao sam ovo toliko puta, ovo je za mene najvažniji turnir na svetu. Nema vraćanja, kada dođete na teren, kada zakoračite, pogotovo u kasnijoj fazi turnira o kojoj sam uvek sanjao da osvojim i, i dalje sanjam. Pokušavam da izvučem maksimum iz mečeva i da vidim šta će da se dogodi. Predaja nikada nije opcija.“
Đoković je u četvrtfinalu izjavio kako bi reporter, koji ga intervjuiše odmah posle pobede, mogao da mu bude deo ekipe kao psiholog ili mentor, s obzirom na to da sjajno utiče na njega kada mu izgovori impresivne statističke podatke.
Ovoga puta „na meniju“ je bilo 30. Grend slem finale, odnosno sedmo u Londonu.
„Kada čujem to od vas onda je to super. Kao što sam rekao pre nekoliko mečeva, mogli biste da putujete sa mnom kao mentor, psihilog. Ohrabrujete me sa statistikom, volim da je čujem. Pogotovo u ovoj fazi moje karijere, Grend slemovi su sve. Ta četiri turnira koja su najvažnija u našem sportu. Privilegovan sam što mogu da pišem istoriju sporta koji toliko volim. To ispunjava moje srce svaki put, kada čujem da je neki rekord tu, da mogu da ga oborim, to me još više inspiriše. Sa druge strane moram da balansiram, da uvek budem u sadašnjnosti i da dobijem sledeći meč. Za mene postoji samo jedan meč narednih dana i pokušaću da ne razmišljam o 30. Grend slem finalu, iako je GS finale nešto sasvim drugačije“, zaključio je Đoković.
Đoković se u velikom finalu sastaje sa Mateom Beretinijem, a ono je na programu u nedelju u 15 časova.
Nesalomiv – Đoković u finalu Vimbldona!
Beretini jači od Federerovog „dželata“ za finale Vimbldona!
Amerikanci analizirali Đokovićevo „tajno oružje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala