Napadnuti srpski dečak sa Kosmeta dobio poklone i letovanje

© Foto : Jutjub/ Kosovo OnlineDečak kog su pretukli Albanci
Dečak kog su pretukli Albanci - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Dečak sa Kosmeta, Nikola Perić, kog je grupa kosovskih Albanaca pretukla u selu Gojbulja kod Vučitrna, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji dobio je dres srpskog reprezentativca Danila Anđušića, kao i zamenu za krstić koji su mu mladi Albanci uništili u napadu pre pet dana.
Trinaestogodišnji dečak napadnut je od strane nepoznate grupe dečaka dok je igrao fudbal sa braćom i drugovima, te kako je rekao za Kosovo onlajn, kada je počeo da beži oni su ga sustigli i oborili na zemlju.
„Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao“, rekao je Nikola koji je nakon napada prevezen u Kliničko – bolnički centar u Severnoj Mitrovici.
S obzirom na traumu i telesne povrede koje je zadobio ovom prilikom, organizacija Srpska solidarnost obišla je dom u kom živi Nikola sa roditeljima, bratom i sestrom, i tom prilikom mu uručila dres i šorts njegovog omiljenog kluba – Partizana sa prezimenom i potpisom srpskog reprezentativca Danila Anđušića koji se istakao kao jedan od najboljih košarkaša Srbije na nedavno okončanom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.
Takođe, dečaku je poklonjen i srebrni lančić i krstić kao zamena za štetu koju su mu naneli kosovski Albanci, a zahvaljujući Pravoslavnom bratstvu Stupovi, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, privremenim organima opštine Vučitrn i ove  organizacije Nikola će sa porodicom u septembru besplatno letovati na crnogorskom primorju.
„Čast nam je bila da upoznamo Nikolu Perića, on je pravi i istinski Čuvar Kosova i Metohije!“, navedeno je na Tviter profilu organizacije Srpska solidarnost.
Srbija ispašta zbog snova dece i roditelja o Americi
Šok – Srbija debaklom u Beogradu izgubila kartu za Tokio!
Anđušića slave u Francuskoj – 30 poena i trojka za produžetak! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala