Kabul traži pomoć od Rusije, Kine i Indije

© Rahmat GulEksplozija potresla Kabul
Eksplozija potresla Kabul - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Kabul poziva strane partnere, uključujući Kinu, Indiju i Rusiju da tehnički pomognu vojsci i policiji Avganistana u borbi protiv terorizma, izjavio je savetnik predsednika Avganistana za nacionalnu bezbednost Hamdula Mohib.
„Pozdravljamo tehničku podršku svih spoljnih partnera, prirodno, iz Kine, Indije i Rusije“, rekao je Mohib televiziji „Rusija 24“.
On je dodao da pomoć spolja ne treba da dovede do mešanja u unutrašnje stvari zemlje.
„Ne treba da zamenimo jednu supersilu drugom. Mir i stabilnost su mogući samo u slučaju saradnje sa svima u regionu i šire“, rekao je on.
U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i militanata radikalnog pokreta "Taliban" (organizacija, zabranjena u Rusiji) koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Eskalacija raste u svetlu obećanja Sjedinjenih Američkih Država da će povući sve trupe iz zemlje do 11. septembra.
Neki avganistanski vojnici povlače se na teritoriju Tadžikistana. Dušanbe je zatražio od saveznika u ODKB-u da pomognu u borbi sa izazovima u Avganistanu i zajedničkim naporima pojačaju južnu granicu zemlje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala