FSB sprečila teroristički napad u Ufi

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB-a privode teroriste
Pripadnici FSB-a privode teroriste - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
U Ufi na zapadu Rusije uhapšen je pripadnik terorističke grupe „Hajat Tahrir Aš-Šam“ (organizacija zabranjena u Rusiji). Terorista je pripremao bombaški napad na policijske objekte i bolnicu Ministarstva spoljnih poslova, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).
Kako su naveli u FSB-u, reč je o 26-godišnjem lokalnom stanovniku.  
U kući koju je iznajmio pronađena je bomba ručne izrade i komponente za još jednu bombu. U mobilnom telefonu uhapšenog je otkrivena prepiska sa članovima terorističke grupe.
Automatska puška i municija, granata F-1, verska literatura i zastava zaplenjeni tokom akcije pripadnika FSB u Astrahanu - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
FSB sprečila seriju terorističkih napada u Moskvi i Astrahanu /video/
Tahrir el Šam“ je jedna od glavnih radikalnih islamističkih organizacija, koja je učestvovala u građanskom ratu u Siriji. Formirana je 2017. godine na bazi terorističke grupe „Front al Nusra“, takođe zabranjene u Rusiji.
FSB je početkom aprila uhapsio dvojicu islamista koji su planirali da bombom napadnu jednu obrazovnu ustanovu u Simferopolju.
Ranije danas Istražni komitet saopštio da je sprečen teroristički napad i u Moskovskoj oblasti. Napadač terorističke organizacije DAEŠ (zabranjena u Rusiji) nalazi se u pritvoru.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala