Adetokumbo ubacio 42, ali Finiks vodi 2-0! /video/

© AP Photo / Ross D. FranklinJanis Adetokumbo (desno) zakucava pored Diandrea Ejtona
Janis Adetokumbo (desno) zakucava pored Diandrea Ejtona - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Finiks Sansa pobedili su Milvoki Bakse rezultatom 118:108 na domaćem terenu i poveli sa 2-0 u finalu NBA lige, uprkos fenomenalnoj partiji Janisa Adetokumba.
Finiks je došao na dva koraka do osvajanja NBA lige, a Milvoki će morati da se vrati iz zaostatka od 0-2, što je u istoriji finala ekipama pošlo za rukom samo četiri puta.
Baksi, ekipa koja je u finalu Istoka izbacila Atlanta Hokse našeg Bogdana Bogdanovića, još jedanput nije uspela da odgovori na raznovrsnu igru šampiona Zapada.
Nije im dovoljno pomogla ni nova sjajna partija „Grčke nakaze“ Janisa Adetokumba, koji je imao 42 poena (15/25 iz igre), 12 skokova i četiri asistencije.
​Baksi su mogli da prođu i bolje da su zadržali igru iz prve četvrtine, tokom koje su maltene konstantno vodili.
Finiks je do preokreta stigao već na poluvremenu, gde su uspeli da se odlepe na +11.
Prednost je tek u nekoliko navrata tokom treće deonice bila jednocifrena, a Milvoki se najozbiljnije približio u četvrtoj četvrtini, kada je bilo +5 za domaćina.
​Međutim, i taj i naredni napad na svoju prednost Sansi su odbili, vrlo lako se ponovo vratili na komfornih +10 i mirno priveli meč kraju.
Finiks je predvodio Devin Buker sa 21 poenom, pet skokova i šest asistencija. Mikal Bridžis je imao 27 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Kirs Pol dodao 23 poena i osam uspešnih dodavanja.
Na drugoj strani najbolji poenter posle Adetokumba bio je Džru Holidej sa 17 poena, ali uz 7/21 iz igre. On je dodao i sedam asistencija, dok je Pet Konaton imao 14, a Kris Midlton 11 (5/16) poena.
Serija se sada seli u Vinskonsin, gde će Milvoki biti domaćin u naredna dva meča. Prvi je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (2.00).
„Parni valjak“ ne staje – Partizan doveo NBA košarkaša!
Nije
dovoljno
biti „samo“ Srbin – treba biti „ludi Srbin“
Za Partizan je ginuo na parketu – Novica Ubica ide u penziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala