Englezi „pljuvali i vređali“ Dance na Vembliju?!

© AP Photo / Matt DunhamNavijači Engleske proslavljaju pobedu protiv Danske na Evropskom prvenstvu
Navijači Engleske proslavljaju pobedu protiv Danske na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Danski mediji preneli su priču o tretmanu koji su njihovi navijači dobili od strane Engleza tokom polufinala Evropskog prvenstva.
Navijača Danske nije bilo mnogo na Vembliju, koji su okupirali engleski navijači ne bi li podržali svoje miljenike u borbi za finale Evra.
Englezi su u tome uspeli, pošto je Gordi albion slavio pobedu od 2:1 posle produžetka, ali su uspeli i da se pokažu kao nepristojni domaćini.
Danski mediji prenose utiske navijača koji su otkrili da su njih i njihovu decu Englezi vređali, dok su neke i pljuvali.
Sigurn Matjesen Kembepl, žena koja živi u Londonu, bila je na stadionu sa mužem, koji je Englez, i troje dece, koji imaju 14, 11 i 9 godina.
„Moje ćerke, koje imaju 14 i 11 godina, nisu smele da pokažu da su u dresu Danske jer su ih uplašili engleski navijači. Pljuvali su na nas dok smo ulazili na stadion, ljudi su nas vređali...“, rekla je ona za danske medije.
Za razliku od ćerki, njen devetogodišnji sin je pokazao dres i kačket sa obeležjem Danske, zbog čega je verbalno napadnut.
​I, iako su drugi Englezi ukorili one nepristojne, Sigurn Matjesen Kembel ističe da je razočarana.
„Nadam se da će ovo neko prijavio jer je engleskim navijačima previše toga dozvoljeno“, objasnila je.
Alesandra Helstrup Nereris, devojka koja šest godina živi u Mančesteru i tamo je u procesu dobijanja masters diplome iz fizioterapije, prenela je svoje utiske.
„Bila sam na mnogo fudbalskih utakmica i nemam problem sa nikakvim navijačkim pesmama. To rade često u Engleskoj i poruke često nisu baš najprijatnije. Ali, nikada nisam doživela to da budem izdvojena kao meta, kao što je bio slučaj juče“, rekla je ona.
​Alesandra ističe da je na tribinama primetila da su pojedini engleski navijači pokušali da izazovu tuču, a bilo joj je izuzetno neprijatno na putu od taksija do stadiona.
Navijači Engleske tokom duela sa Nemačkom - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pokrenut disciplinski postupak protiv Engleske
Drali su se na mene da 'od***ej tamo odakle sam došla', uz opaske koje nećete čuti u dnevnoj sobi vašeg doma. Moj dečko je iz Severne Irske i on je navijao za Englesku, ali ga je tretman koji sam dobila od Engleza naterao da krene da navija za Italiju (u finalu). Njemu je sve to bilo odvratno“, dodala je Dankinja.
Roni Hansen, komercijalni direktor Dansk Boldsipl-Unije, takođe je primetio engleske dresove i zastave u delu tribina u kojem je trebalo da budu samo danski navijači.
„Atmosfera na Vembliju je bila veoma napeta. Bio sam na ogromnom broju utakmica, ali ovo je bilo jedno od najnapetijih iskustava“, rekao je Hansen, prenose danski mediji.
​► Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dve lopte i laser u trenutku penala
„Ogorčen sam!“
► Gospodin „domaćinsko suđenje“ – Srbija pamti, ali Ronaldo i Danci ne opraštaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala