Beretini jači od Federerovog „dželata“ za finale Vimbldona!

© AP Photo / Alberto PezzaliItalijanski teniser Mateo Beretini
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Mateo Beretini plasirao se u finale Vimbldona pobedom nad Hubertom Hurkačom u četiri seta – 6:3, 6:0, 6:7 (3), 6:4. Italijan će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz susreta Novak Đoković – Denis Šapovalov.
Beretini igra fenomenalan tenis i to je potvrdio u duelu protiv momka koji je u četvrtfinalu eliminisao Rodžera Federera.
Očekivao se neizvestan duel, velika borba, ali istu smo dobili samo u trećem setu, te je Italijan posle četiri seta završio posao i plasirao u veliko finale.
Beretini će u borbi za trofej igrati protiv Novaka Đokovića ili Denisa Šapovalov čiji meč možete pratiti uz Sputnjik.
Od starta meča Italijan je nametnuo svoj tempo i u trećem gemu imao je tri uzastopne brejk lopte. Hurkač ih je spasao i izvukao se iz teške situacije, ali samo susretanje sa brejk loptama na startu meča nije bio dobar znak.
Ono što nije uspeo u trećem, Beretini je ostvario u sedmom, a zatim i devetom gemu. Napravio je dupli brejk i posle 36 minuta igre poveo je 1-0, 6:3.
U tom trenutku krenula je velika serija Italijana koja je prekinuta tek na startu trećeg seta. Beretini je osvojio devet gemova zaredom, drugi set dobio sa 6:0 i posle svega sat vremena bilo je 2-0 za devetog tenisera sveta.
Utisak je bio da će Beretini u tri seta završiti posao, s obzirom da Hurkač nije postojao na terenu, ali mladi Poljak uspeo je da pronađe pravu igru, te smo u trećem setu gledali egal.
Nije bilo brejkova, igrači su bili sigurni na svojim servisima i ušlo se u taj-brejk. Hurkač je u takozvanom 13. gemu odigrao sjajno i rezultatom 7-3 smanjio je na 2-1 u setovima.
Navijači su dobili ono što su želeli, četvrti set i nastavak borbe. Ipak, Beretini se pobrinuo da meč ne ode i u eventualni peti set, te je u četvrtom završio posao.
Ključni brejk napravio je na startu seta i u narednom gemu odmah ga je potvrdio – 2:0. Do kraja seta rutinski je održavao prednost i rezultatom – 6:3, 6:0, 6:7 (3), 6:4 – došao je do pobede.
Veliko finale igra se u nedelju u 15 časova.
Amerikanci analizirali Đokovićevo „tajno oružje“
Novakova lekcija „specijalcu sa zadatkom“
Novak dobio sramno pitanje od novinara: „Jedno od najgorih koje sam čuo“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala