Zar je to fudbal koji treba vratiti?

© AP Photo / Justin TallisDetalj sa utakmice Engleska – Danska
Detalj sa utakmice Engleska – Danska - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Fudbaleri Engleske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, ali način na koji je taj rezultat ostvaren nije za pohvalu. Daleko od toga...
Ne samo što im je holandski arbitar Dani Mekeli u dvoboju sa Dancima poklonio penal u prvom produžetku, posle kojeg su se i domogli finala sa Italijom, već i zbog načina na koji su se ponašali posle stečene prednosti.
Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Gospodin „domaćinsko suđenje“ – Srbija pamti, ali Ronaldo i Danci ne opraštaju
Čuvali su loptu, vraćali je čak i do golmana, što je, da se razumemo, potpuno legitimna stvar, ali... Svi pričaju o tome „fudbal se vraća kući“, samo kakav je to fudbal? Zar je to fudbal koji treba vratiti?
Uzmimo u ozbir i da su psihološki nokautirani Danci zbog diskutabilnog penala, kasnije u 107. minutu ostali sa igračem manje, jer umesto povređenog Jensena nije imao ko da uđe, izvršili su svih šest izmena.
I onda samo zamislite, devetoricu Danaca kako po čitavom terenu jurcaju za loptom koju sebično čuvaju desetorica Engleza, neretko je vraćajući u noge golmanu Pikfordu?!
To nije fudbal koji navijači vole i za koji se zalažu. U redu je čuvati rezultat, i jasno je da se na kraju samo pobede pamte, da sve brzo pada u zaborav, ali dobiti penal na poklon pa zatim sa igračem više igrati od noge do noge i tako „ubijati“ vreme, nije fudbal koji treba vratiti. 
Imali su Englezi dva minuta i 40 sekundi loptu u svom posedu bez prestanka, nanizali su 53 uspešna dodavanja, ali... Nisu nikog time ubedili. Naprotiv!
​Sve je više onih koji se naglas pitaju kako se uopšte fudbal vraća kući? OK, Engleska jeste kolevka fudbala i jedna od dve najstarije fudbalske zemlje, ali „Gordi Albion“ je osvojio samo jednu titulu prvaka sveta i to davne 1966. godine na Vembliju.
Osim toga, sve do sada nisu nikada bili akteri finala, pa je potpuno logično pitanje kako se to fudbala vraća kući...
Suma sumarum, Kejn, Sterling i drugovi će u nedelju od 21 čas u Londonu na Vembliju udariti na Italiju i taj meč moći ćete uživo da pratite u tekstualnom prenosu na Sputnjik sportu.
► Sin je nadmašio slavnog oca i ušao u legendu
► Sterling progovorio o penalu: „Dodirnuo me je...“
► Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dve lopte i laser u trenutku penala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala