Taksisti u Beogradu traže povećanje cene - dva modela poskupljenja

Pratite nas
Beogradski taksisti zatražili su povećanje cena vožnje od gradskih vlasti, saznaje Sputnjik. Prema zahtevu Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda SITAB, ponuđena su dva modela poskupljenja. U jednoj bi start skočio sa 170 na 300 dinara, a cena kilometra bi ostala ista, a u drugoj bi cena starta, čekanja i kilometra porasla za 30 odsto.
Zahtev za poskupljenjem taksisti obrazlažu „rastom svih troškova obavljanja taksi prevoza, cene poreza, estetskog pregleda, kao i kupovinom novih subvencionisanih vozila, troškova redovnog servisa, registracije i osiguranja“, navodi se u zahtevu koje je Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograda SITAB uputilo Skupštini grada Beograda, gradonačelniku Zoranu Radojičiću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću.
„Cene taksi prevoza nisu menjane 10 godina, troškovi su značajno porasli u svim delovima, počev od cene samog transporta do opštih troškova. Takođe, zatraženo je od gradonačelnika da pospeši primenu zakona, jer je nezakonit taksi prevoz i dalje uveliko prisutan. S tim u vezi, od resornog ministarstva je zatraženo da primeni meru nadzora nad primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju“, kaže Vlado Bulatović, predsednik SITAB-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala