Rusija o dva Su-24 iznad Baltika: Letovi izvedeni bez povrede granica drugih država

© Foto : Common DomainSuhoj SU-24 ruski vojni avion
Suhoj SU-24 ruski vojni avion - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Dva bombardera Su-24 izvela su planirani let iznad Baltičkog mora ne narušavajući granice drugih država, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije povodom medijskih navoda da su strani lovci pratili ruske avione iznad Baltičkog mora.
„Dva aviona Su-24 pomorske avijacije Baltičke flote izvela su 8. jula planirani let za obuku u vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Baltičkog mora“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.
Vojni resor je dodao da je let izveden u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora bez povrede granica drugih država.
Ranije su mediji preneli da su premijer Španije Pedro Sančez i predsednik Litvanije Gitanas Nauseda prekinuti tokom konferencije za štampu u vazduhoplovnoj bazi NATO-a u gradu Šjauljaj u Litvaniji dok su alarmi oglašavali da je ruski avion primećen iznad Baltika.
Kako je saopšteno iz španske vlade, „dva njihova lovca 'Jurofajter' podignuta su u vazduh nakon što je aktiviran alarm“.
List „Mundo“ povezao je taj događaj sa neidentifikovanom ruskom letelicom iznad Baltičkog mora. Kako su pojasnili izvori medija iz baze, „to su uobičajene akcije ruske avijacije“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala