Rodžer Federer i „nešto iza ćoška“

© AP Photo / Alberto PezzaliRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Katastrofalan nastup Rodžera Federera u četvrtfinalu Vimbldona i iznenađujuće ubedljiv poraz od Hurberta Hurkača postavio je pitanje nad nastavkom karijere surekordera po broju osvojenih teniskih Grend slem trofeja.
Švajcarski teniser Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Lažna vest o Federeru
Odgovor, bar u prvom momentu je – Federer nije završio karijeru porazom na Vimbldonu ili možda tačnije – nije još.
Federer je na Vimbldonu očekivao spektakl, povukao se sa Rolan Garosa, usred turnira, ne bi li se pripremio bolje za sezonu tenisa na travi – i doživeo propast.
Govorio je uoči takmičenja da mu je travnata podloga sjajna, da mu stručni štab govori kako je on i dalje konkurentan u takvim uslovima, ali se sve ispostavilo kao velika laž.
Ideja o tome da Federer završava karijeru posle teškog poraza je stigla iz švajcarskih izvora, kasnije je demantovano, ali ne i do kraja.
„Ne znam da li je ovo moj poslednji Vimbldon. Moj cilj je uvek da pokušam i da zaigram na svakom sledećem. Uspeo sam da to uradim ove godine i srećan sam zbog toga“, rekao je Federer.
O budućnosti – kasnije.
„Razgovaraću sa svojim timom. Voleo bih da se vratim ovde, ali u mojim godinama nikada ne znaš šta vreba iza ćoška“, istakao je Federer.
Švajcarac će ove godine napuniti 40. godina, jasno je da on ima želju da ostane i dalje konkurentan i da se bori za naslov najboljeg igrača ikada, ali su šanse za to sve manje, o čemu svedoči i debakl na Vimbldonu, odakle je možda poslao i poslednje mahanje svojim navijačima, kao profesionalni teniser.
​► Federeru se ovo nikada nije desilo!
► Senzacija – Poljak „počistio“ Federera na Vimbldonu!
► Novak dobio sramno pitanje od novinara: „Jedno od najgorih koje sam čuo“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala