„Ogorčen sam!“

© AP Photo / Carl RecineKasper Julmand
Kasper Julmand - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Julmand rekao je da je ogorčen zbog jedanaesterca koji je dosuđen za Englesku.
Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Gospodin „domaćinsko suđenje“ – Srbija pamti, ali Ronaldo i Danci ne opraštaju
Julmand je rekao da je razočaran što je u trenutku kada je dosuđen prekršaj na terenu bila još jedna lopta i ocenio da Joahim Mjele nije napravio penal u duelu sa Rahimom Sterlingom.
„To je penal koji nije trebalo da bude penal. To me u ovom trenutku mnogo nervira. Svi smo veoma razočarani. Jedna stvar je izgubiti utakmicu, to se dešava, ali izgubiti na ovakav način je razočaravajuće. Ogorčen sam, na ovaj način završiti takmičenje“, naveo je danski selektor, preneo je Skaj.
On je u dahu nastavio:
„Način kojim smo izgubili nam otežava da shvatimo zbog čega smo izgubili. Moram da pazim šta govorim. Imamo neverovatnu grupu igrača i sigurno možemo ponovo da napravimo nešto veliko. Možda će mi za nekoliko dana biti lakše da kažem kako se osećam“.
Danska je počela turnir na težak način, nakon što je njen fudbaler Kristijan Eriksen doživeo srčani udar na terenu, tokom utakmice protiv Finske.
Julmandov tim je tu utakmicu izgubio sa 0:1, ali je nastavak turnira odigrao dobro i motivisano.
„Ne mogu da opišem koliko se divim tehničkom osoblju iza ovih igrača, prošli su toliko toga. Imamo dva člana osoblja koji su spasili život jednom od naših najboljih igrača. Borili smo se kao ludi, igrali smo dobar fudbal i zahvalan sam Danskoj, celoj naciji. Bila nam je potrebna empatija posle onoga što se dogodilo Kristijanu, dobili smo mnogo ljubavi i podrške i bilo je neverovatno to osetiti. Nažalost nismo ušli u finale, ali ponovo ćemo ga napasti, ima mnogo nade i vere u našu budućnost. Ovi igrači su izuzetni i cela nacija može da bude ponosna, to je sjajna ekipa koja je obavila sjajan posao. Učinili smo Dansku ponosnom“, rekao je Julmand.
► Zar je to fudbal koji treba vratiti?
► Čekalo se, čekalo i – desila se „lepotica“! /video/
► Sin je nadmašio slavnog oca i ušao u legendu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala