Odgovor iz Beograda na pretnje Prištine: Granica Srbije i Kosova ne postoji

© Sputnik / Lola Đorđević Kosovo je srce Srbije
 Kosovo je srce Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je predsednici privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani, reagujući na njene izjave„da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe granicu sa Kosovom suočiti sa vojskom SAD i drugih članica NATO-a“, da ne postoji nikakva granica sa Kosovom.
„Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika“, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.
On je dodao i da ovim putem želi da joj se „zahvali na interesovanju za Vojsku Srbije“.
„Razumljivo je da je sve veće, jer Vojska Srbije jača iz dana u dan i nastaviće da jača. Zato sam i siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju SB UN 1244. Takođe sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije“, kazao je Stefanović, dodajući da je jasno i što su stalno nervozni.
Stefanović je povodom ocena Osmanijeve o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije istakao da „Srbija želi članstvo u EU, što je naš strateški cilj, ali da je Srbija ujedno vojno neutralna zemlja“.
„I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje”, rekao je Stefanović.
Osmanijeva je ranije danas izjavila da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe „granicu“ sa Kosovom, suočiti sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a.
Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenela je Gazeta ekspres.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala