Nije dovoljno biti „samo“ Srbin – treba biti „ludi Srbin“

© Foto : fiba.basketballAmerički selektor Greg Popovič
Američki selektor Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Greg Popovič, selektor američke košarkaške reprezentacije, poznat pod nadimkom „ludi Srbin“, izjavio je da bi molio Kevina Durenta da se priključi timu za Olimpijske igre kada bi on rekao ne njegovom pozivu.
Već je poznat sastav „drim tima“ koji će braniti četvrtu uzastopnu titulu na Olimpijskim igrama koje počinju 23. jula u Tokiju.
Amerikanac srpskog porekla u 12 veličanstvenih odabrao je Bema Adebaja, Bredlija Bila, Devina Bukera, Džeramija Granta, Drejmonda Grina, Džrua Holideja, Zeka Lavina, Demijana Lilarda, Kevina Lava, Krisa Midltona, Džejsona Tejtuma, a pre svih njih znalo se da će Kevin Durent hitati ka svom trećem zlatu sa Igara.
Njegovi Netsi završili su ovogodišnje takmičenje u polufinalu Istočne konferencije od aktuelnog finaliste NBA lige, Milvoki Baksa, te se znalo da će Durent imati vremena za odmor uoči najvećeg planetarnog takmičenja.
Njegova ljubav prema reprezentaciji dala je pozitivan odgovor Popoviču na poziv za Olimpijske igre, a sada je „ludi Srbin“ izjavio na šta je sve bio spreman u nameri da ga privoli za promenu odluke, da je ona bila odrična.
„Da je rekao 'ne', ja bih ga molio, plakao, uradio bih sve samo da on promeni mišljenje“, rekao je kouč Pop.
On je takvu izjavu dao prvog dana priprema za Olimpijske igre.
„Ono što govori o njemu (Durentu), broju jedan, to je da on voli igru. On zaista voli da igra košarku. Voli da pobeđuje. Voli drugarstvo“.
Popovič je istakao Durentovu volju da sve vreme bude deo reprezentacije, te da je to njegova motivacija.
„Na sreću svih nas, to je on. To je dokaz njegovog karaktera, volja da bude deo tima, novih izazova i zahtevanje uspeha“, naveo je Popovič.
A da je imao uspeha, govori činjenica da je od 39 nastupa za reprezentaciju imao nula poraza, kao i da predstavlja najboljeg američkog igrača svih vremena na Olimpijskim igrama sa prosekom od 19,4 poena i 59 trojki.
Na Olimpijskim igrama neće biti reprezentacije Srbije, koja je u kvalifikacije za to takmičenje ušla bez svog najboljeg igrača Nikole Jokića, za koga je selektor Igor Kokoškov rekao da će razgovarati, ali ne i ubeđivati ga.
Ponekad je, izgleda, neophodno i to... Ako ne znamo sada, bar neka bude nauk za ubuduće. Ako to može da radi jedan Greg Popovič, zašto bilo ko ne bi?
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Kralj sa deset metara srušio Voriorse, kraj za „ludog Srbina“ /video/
Sunca „spržila“ Janisovu družinu na startu finala NBA – zaigrao i nesuđeni Srbin /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala