Danska je od 107. minuta bila bitku sa desetoricom

© AP Photo / Justin TallisDanska
Danska - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Fudbaleri Danske apsolutni su heroji Evropskog prvenstva. Pokazali su kako se bori za grb i zemlju, ali ih je na kraju jedan penal koštao šanse da se možda nađu u finalu velikog turnira. I pored nepravde koje su doživeli, malo ko je primetio da su Skandinavci od 107. minuta igrali sa desetoricom na terenu.
Danska je iz jednog šoka koji se dogodio tokom otvarajućeg meča sa Finskom na Parken stadionu kada je na terenu kolabirao Kristijan Eriksen, transformisala u jednu kompaktnu reprezentaciju, u kojoj se svi bore za jednog i jedan za sve. Na taj način su pobrali simpatije javnosti. 
Danski fudbaleri - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dve lopte i laser u trenutku penala
Redom su eliminisali prepreke, stigavši do velikog polufinala gde ih je čekala favorizovana Engleska. I udarili su u nju u svom stilu. Jako i bez straha! Vratilo se prelepim golom Damsgora iz slobodnog udarca, inače prvi gol iz slobodnjaka.
Nisu mogli dugo da sačuvaju prednost, pa su Englezi posle svega devet minuta stigli do izjednačenja.
Ali od tog autogola Kjera, inače 11. autogola na Evropskom prvenstvu, mreže su mirovale sve do tog kobnog 104. minuta pod Dance kada je sudija Mekeli, po svemu sudeći, neopravdano pokazao na belu tačku i trasirao „Gordom Albionu“ put u veliko finale.
S obzirom na to da je selektor Danske Kasper Hjulmand iskoristio svih pet izmena tokom regularnih 90 minuta, a da je bonus šestu izmenu „potrošio“ u 105 . minutu kada je Vind zamenio Vestegora, povreda i izlazak Jensena s terena u 107. minutu nije mogla da bude nadoknađena.
​Jednostavno, Hjulmand i ratoborni Danci nisu imali pravo na sedmu izmenu u polufinalu EP, pa su punih 13 minuta morali da biju bitku sa desetoricom na terenu. Otuda su mnogi i verovatno primetili da Englezi neumorno drže loptu i igraju „sitan-vez“, dok je Dancima bila „duša u nosu“.
Za to nije kriva fizička sprema, već nejednak odnos snaga na terenu. I pojedincima je omiljeni podatak u dvoboju Engleske i Danske bio taj što su se Skandinavci borili od tog 107. minuta sa igračem manje nakon što je izašao Jensen.
E, to su Danci. I oni su pokazali svima kako se bori za svetinju od dresa. Kapa dole!
► Nikola Vučević ima isti stav o spornom penalu kao Murinjo i Venger
► Produžeci, drama, sumnjiv penal – Engleska u finalu Evropskog prvenstva!
► Sari priznao grešku: Marina je odlagala moj odlazak iz Čelsija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala