Danas počinje Egzit, nevakcinisani samo uz antigenski test

© Tanjug / JAROSLAV PAPEgzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu
Egzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Egzit festival u Novom Sadu počinje danas, a u gradu primetno je više turista, pre svega posetilaca ovog festivala, koji u najveći grad AP Vojvodine stižu iz drugihe delova Srbije, ali i iz zemalja regiona i čitavog sveta.
Svi oni menjaju svoje vaučere za ulaznice, odnosno za narukvice, a zbog strogih protivepidemijskih mera, otpočelo je i brzo antigensko testiranje na koronavirus.
Svi oni koji nisu vakcinisani ili nisu preležali korona virus, svoju kartu, odnosno narukvicu, danas preuzimaju na punktu za vakcinaciju na Novosadskom sajmu, ali tek pošto urade brzi antigenski test i kada se ustanovi da nisu inficirani kovidom-19.
PR Festivala "Egzit" Milica Dragomirović kazala je Tanjugu da je procedura antigenskog tesiranja vrlo prosta i da je nužno uz sebe imati samo lična dokumenta.
"Po dolasku na Novosadski sajam treba da se popuni jedan formular sa ličnim podacima, zatim se ide u punkt za testiranje, odnosno za brzi antigenski test. Kada je brzi antigenski test završen, dobija se dokument sa QR kodom koji se skenira i zajedno sa tim papirom odlazi se do prostora koji je namenjen za uzimanje narukvica", obajsnila je ona.
Napominje da čitava procedura ne traje duže od 15-ak minuta, zajedno sa čekanjima rezultata testa.
Oni kojima brzi test pokaže prisustvo korona virusa, neće moći da dobiju svoje karte i o njima će se dodatno starati medicinsko osoblje na punktu za imunizaciju u Novosadskom sajmu.
Kako je istaknuto, festival nudi svim svojim gostima besplatno antigensko testiranje.
Oni koji dolaze na festival, a ranije su se imunizovali, narukvice za ulazak na Exit moći će da podignu na dve lokacije, uz obavezan digitalni zeleni sertifikat ranije skinut sa portala E-uprave.
"Lovoturs je mesto gde se preuzimaju, između ostalog, i radne akreditacije i lične akreditacije, u centru ljudi mogu da odu i sa sertifikatom i sa testom. Ali ko se testira na Sajmu, svoju akreditaciju nema potrebe da preuzima bilo gde drugde jer može i na sajmu", navela je Milica Dragomirović, poručivši da je sve spremno za početak jubilarnog 20. Egzit-a.
Od sutra, pa sve do nedelje, na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće neka od najvećih svetskih imena iz sveta muzike, a očekuje se da na festivalu svakodnevno bude oko 40.000 posetilaca.
"Ove godine najbrojniji će biti gosti iz Nemačke i Francuske, ranijih godina to su bili gosti iz Velike Britanije, ali zbog njihovih specifičnih mera, to sada neće biti slučaj", navela je ona.
Podsetila je da već nedeljama unazad u Novom Sadu gotovo da nema slobodnog smeštaja, što je ujedno i pokazatelj da će festival biti veoma dobro posećen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala