Vučić: Plašim se teškog pogoršanja situacije već tokom leta

© Tanjug / ZORAN ZESTICVMC Karaburma
VMC Karaburma - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nam brojevi zaraženih od korone rastu i da se plaši da ćemo već tokom leta imati teško pogoršanje epidemiološke situacije.
 
"Plašim se da ćemo pre jeseni imati teško pogoršanje, već na leto", rekao je Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".
Kaže da su, brojevi, još uvek ne tako veliki, ali da je loše to što se beleži njihov porast, kao i da strahuje od novih sojeva kovida 19.
Predsednik je kazao da će do 1. septembra biti završena izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu, kao i da trenutno imamo dovoljno svih aparata i lekova.
Rekao je da su mu se svi smejali kada je Srbija nabavljala lek za lečenje korone, a da je sada EU donela odluku da je reč o najboljem leku protiv korone.
Vučić je naglasio da je Srbija na vreme nabavila taj lek kao i sve drugo, zbog čega sada nema probleme ni sa aparatima, niti lekovima i bolničkim i ljudskim kapacitetima.
Napomenuo je da svako povećanje broja zaraženih i pogoršanje epidemiološke situacije ubija ekonomski razvoj Srbije i stopu rasta i da se zato veoma pažljivo prati nova epidemiološka situacija.
Na pitanje da li je bilo neophodno organizovati konferenciju za medije unutar bolnice pošto ima puno ljudi, Vučić je rekao da je on kriv zbog toga i izvinio se prisutnima i dodao da to nije konferencija već odgovaranje na pitanja novinara, kao i da nije očekivao da će doći toliki broj medijskih ekipa.
"Zašto ste došli da mi postavite pitanje ako ste zabrinuti za svoje zdravlje", odgovorio je Vučić novinarki koja mu je postavila pitanje i dodao da to razume kao licemerje.
Ovde vas ima 30 i izvinite što se ne ponašamo odgovorno, nisam mislio daće vas biti toliko, poručio je Vučić.
Dodao je da je pre neki dan u Hali Pionir bilo između 5.000 i 6.000 ljudi i da to onda nije nikome smetalo.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala