Na Kamčatki pronašli tela 19 poginulih u avionskoj nesreći, Putin uputio telegram saučešća

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaMesto pada aviona AN-26 na Kamčatki
Mesto pada aviona AN-26 na Kamčatki - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Tela 19 poginulih pronađeno je na mestu pada aviona An-26 na Kamčatki, saopštila je Sputnjiku pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih.
„Sa tugom sam primio vest o nesreći sa avionom An-26 u blizini grada Petropavlovsk-Kamčatski. Ta tragedija je ugasila živote članova posade i putnika, donela neizmernu tugu njihovim porodicama zbog gubitka. Molim Vas da prenesete reči saučešća i podrške porodicama i bližnjima poginulih“, navodi se u telegramu saučešća koji je Putin uputio gubernatoru Kamčatskog kraja Vladimiru Solodovu.
Pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije saopštava da je jedna od žrtava identifikovana.
„Trenutno potragu otežava jak vetar, magla i talasi visine do metar i po“, dodao je sagovornik.
Zamenik direktora Kamčatskog vazduhoplovnog preduzeća Sergej Gorb reka je da An-26 nije kružio prilikom sletanja i da nije slao pozive u pomoć.
„Potraga je pokrenuta, jer je izgubljena veza sa avionom“, dodao je naš sagovornik.
Spasioci i volonteri nastavljaju potragu.
Istraga razmatra tri verzije nesreće: nepovoljni vremenski uslovi prilikom sletanja, tehnička neispravnost ili greška pilota.
U regionu je proglašena trodnevna žalost.
Na internetu su objavljeni snimci iz podnožja stene o koju je udario avion. Na videu koji je objavljen na Instagramu vide se olupine aviona razbacane po obali, a pretpostavlja se da su to prvi kadrovi sa mesta nesreće.
TELEGRAMMMM "{$url}"
TELEGRAMMMM "{$url}"
Avion An-26, koji je leteo iz Petropavlovska Kamčatskog za Palanu, nestao je sa radara u utorak pre podne nešto pre sletanja, devet kilometara od sela Palana. Prema ažuriranim podacima, avionu se nalazilo 28 osoba: šest članova posade i 22 putnika, uključujući dete.  
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala