Zahvalnost Prištine glavnom strategu NATO bombardovanja: Škola oficira nazvana po Vesliju Klarku

© AP Photo / Darko BandicGeneral Vesli Klark na Kosovu 1999. godine.
General Vesli Klark na Kosovu 1999. godine. - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Posle spomenika Bilu Klintonu u Prištini i spomen obeležja aktuelnom američkom predsedniku Džozefu Bajdenu u Uroševcu, i nekadašnjem glavnokomandujućem NATO snaga Vesliju Klarku u znak dobrodošlice na mesto savetnika u "vojsci Kosova", domaćini su ukazali čast i nazvali školu oficira Kosovskih bezbednosnih snaga njegovim imenom.
Nekadašnji glavnokomandujući NATO snaga general Vesli Klark, čije će ime, po rečima ministra odbrane Armenda Mehaja, nositi škola za oficirske kadrove KBS, obratio se medijima nakon posete Ministarstvu odbrane, uz zahvalnost na toploj dobrodošlici.
Klark je, nakon sastanka sa Mehajem, izjavio da je veoma impresioniran napretkom koji je ostvaren na Kosovu.
"Želim da se zahvalim na toploj dobrodošlici, impresivno je gledati Kosovo kako je napredovalo iz godine u godinu, napravilo je progres ka demokratiji i slobodi. Nadam se da će uslediti i ekonomski razvoj za slobodan narod Kosova. Radujem se poseti ostalim institucija i mogućnosti da pomognem", rekao je Klark.
Inače, Vesli Klark je vodio NATO operacije tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, u znak zahvalnosti na doprinosu "oslobođenja", kosovske vlasti odlučile da dve ulice, u Prištini i Peći nose njegovo ime, prenosi Kosovo onlajn.
Pročitajte još: 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala