Seniori su doživeli krah, ali juniori briljiraju – Srbija u četvrtfinalu SP!

© Foto : FIBAMlada košarkaška reprezentacija Srbije
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u četvrtfinala Svetskog prvenstva pobedom nad domaćinom Japanom – 89:86. Mladi srpski igrači briljiraju na Šampionatu, što nije bio slučaj sa seniorima u kvalifikacijama za Olimpijske igre.
Izabranici Zorana Lukića i dalje su bez poraza na šampionatu i u borbi za polufinale igraće protiv boljeg iz duela ArgentinaTurska.
Orlići su u grupnoj fazi ostvarili sve tri pobede, protiv Irana, Portorika i Letonije, te su sa velikim samopouzdanjem ušli u utakmicu sa Japanom.
Ipak, Japanci su se pokazali kao tvrd orah, pružili su izuzetan otpor i u završnici smo gledali dramu. Tada je odgovornost preuzeo Nikola Jović, baš kao što je dan ranije to uradio Stefan Todorović pogodivši ključnu trojku protiv Letonije.
Ovoga puta lopta je bila u rukama Jovića koji je na početku poslednjeg minuta pogodio ključnu trojku.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Razigrani Jović, u poslednjem kvartalu dodao je gas, ušao u seriju i u ovom delu ubacio čak 17 poena, čime je držao Srbiju na distanci. Na kraju su penali Todorovića i definitivno otklonili sve dileme.
Jović je sa 28 poena – četiri trojke – predvodio strelce Srbije, imao je i sedam skokova, šest asistencija. Dvocifreni su bili još: Mihailo Mušikić sa 17 poena, 10 skokova i 5 asistencija, Filip Škobalj je ubacio 14, uz 7 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti, Mihailo Petrović stao na 11 poena, uz 5 asistencija.
U četvrtak je na Šampionatu u Letoniji slobodan dan. Četvrtfinala se igraju 9. juna.
Ponoćna „bomba“ u Humskoj – Amerikanac pojačao Partizan!
Zvezda odgovorila na potez Partizana „zaključavanjem“ najboljeg igrača
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala