Novak zna da mora da bude oprezan

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković tokom meča sa Kristijanom Garinom
Novak Đoković tokom meča sa Kristijanom Garinom - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković i Marton Fučovič u sredu se sastaju u četvrtfinalu Vimbldona, a meč na Centralnom terenu počeće u 14.30, saopštili su organizatori, a najbolji teniser sveta je već uspeo da skenira svog narednog rivala.
Srpski i mađarski teniser otvaraju program na Centralnom terenu, a odmah posle njih na teren u Londonu izlaze Rodžer Federer i Hubert Hurkač.
Đoković i Fučovič do sada su se sastali dva puta i u oba navrata slavio je prvi reket sveta.
Ipak, u oba meča Mađar je uspeo da uzme jedan set Novaku, te srpski igrač mora biti jako oprezan, naročito ako se u obzir uzme da je u borbi za četvrtfinale iznenađujuće savladao Andreja Rubljova, petog tenisera sveta.
„Jeste iznenađenje što je pobedio Rubljova, on je jedan od najboljih tenisera na svetu u poslednjih 12, 15 meseci. Video sam poslednjih četiri, pet gemova, solidno je igrao“, rekao je Đoković.
Novak, ipak, dobro poznaje kvalitete narednog rivala.
„Čvrst je sa osnovne linije, dobro riternira, jako dobro servira. Možda nema neko veliko oružje, ali nema šta da izgubi, igraće prvi put na centralnom terenu, prvi put u četvrtfinalu Vimbldona. Ne smem da ga potcenim i nadam se najboljem“.
Za razliku od Đokovića, Fučovič je proveo dva sata više na terenu, ali Novak ne misli da bi to mogao da bude problem.
„Postoji dan pauze između mečeva, ne verujem da će osećati umor, verujem da će biti potpuno spreman, takvog ga očekujem na terenu“, istakao je Đoković.
Pored mečeva Đoković – Fučovič i Federer – Hurkač, u sredu su na programu i druga dva četvrtfinala koja će se odigrati na Terenu broj jedan.
U 14 časova kreće duel Karena Hačanova i Denisa Šapovalova, a potom će na sportsko borilište izaći Mateo Beretini i Feliks Ože-Alijasim.
Polufinala igraju se u petak, a veliko finale Vimbldona je u nedelju. Titulu brani Novak Đoković koji je pet puta u karijeri slavio na najprestižnijem teniskom turniru na svetu.
Medvedev je rekao „da“ i napravio veliku grešku
Decenija dominacije!
Kraj za Medvedeva – Rus eliminisan posle dva dana tenisa i pet setova!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala