Moskva: Ne znamo ko je izveo sajber-napad na Ameriku, ali mi s tim nemamo veze

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kameni most i Kremlj u Moskvi
Pogled na Kameni most i Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj ne raspolaže informacijama o tome ko je izveo nove sajber-napade na Sjedinjene Američke Države, ali da to nema veze sa zvaničnom Moskvom.
„Naravno, mi ne raspolažemo nekim detaljnim informacijama o tome. Možemo samo da ponovimo da šta god tamo da je bilo, a mi ne znamo šta je konkretno bilo, to ni na koji način nema veze a zvaničnom Moskvom“, rekao je Peskov.
Pritom je primetio da u poslednje vreme izlazi mnogo vesti koje se pojavljuju bukvalno svaki dan, a tiču se različitih sajber-napada i njihove navodne veze sa Rusijom.
On je uveren da je „većina tih informacija potpuna laž“.
Ranije je američka agencija „Blumerg“ objavila da su hakeri, navodno povezani s Rusijom, prošle nedelje hakovali sajt Nacionalnog komiteta Republikanske partije SAD. Ruska ambasada u SAD je reagovala, ističući da su te tvrdnje - izmišljotina.
Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari i sajber napade. Rusija je negirala sve optužbe, navodeći da zapadne zemlje nisu predočile nikakve dokaze. Moskva je takođe više puta izjavila da je spremna za dijalog o sajber-bezbednosti.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala