Sari priznao grešku: Marina je odlagala moj odlazak iz Čelsija

© AP Photo / Michael ProbstMauricio Sari, trener Lacija
Mauricio Sari, trener Lacija - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Mauricio Sari priznao da je napravio grešku odlazeći iz Čelsija zbog Juventusa navodeći da je desna ruka Romana Abramoviča, Marina Granovskaja, htela da ostane u Londonu.
Šezdesetdvogodišnji Italijan, nakon samo jedne sezone u Čelsiju i osvojene Lige Evrope 2019. iskazao je želju da napusti londonski klub, te je sezonu 2019/20. proveo na klupi Juventusa.
Međutim, iz današnje perspektive Sari priznaje da žali što je prešao u Italiju govoreći da je direktorka Čelsija Marija Granovskaja želela da on ostane u Londonu.
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2020
Ruskinja je najmoćnija žena u svetu fudbala i njeno „ne“ zaista znači – „ne“
Sari koji je sada trener Lacija, takođe ukazuje da misli tim koji Čelsi sada ima više odgovara njegovom načinu rada.
„U Čelsiju sam napravio senzacionalnu grešku, tražeći da se vratim u Italiju po svaku cenu“, rekao je Sari italijanskom novinaru Alfredu Peduli.
„Marina je odlagala moj odlazak iz Čelsija, a ja sam imao tu želju da se vratim u Italiju. Čelsi je sjajan klub, u narednim godinama dobili su toliko mladih igrači koji mi odgovaraju“, rekao je Italijan dodajući da je imao specifičnu sezonu u Londonu s obzirom da vlasnik Čelsija Roman Abramovič nije smeo da uđe u Englesku.
„Prilično komplikovana situacija, sve je bilo u Marininim rukama i ona je imala na hiljade problema da reši, fudbalski aspekt bio je u rukama nas osoblja,  a nismo imali na raspolaganju ekonomsku moć“, naveo je Sari.
Granovskaja zaista jeste imala težak zadatak u vezi sa položajem italijanskog stratega, pošto je Čelsi platio više od 100 miliona funti odštete bivšim trenerima na ime naknade za raskid ugovora.
Zahvaljujući njenim izvanrednim pregovaračkim sposobnostima, uslišena je želja Sarija za odlaskom u Italiju, te je u dogovoru sa upravom Juventusa italijanski klub za transfer Sarija platio četiri miliona funti, što je umanjilo štetu budžetu „plavaca“.
U svojoj poslednjoj utakmici na klupi Čelsija, Sari je ostvario pobedu nad Arsenalom od 4:1 u finalu Lige Evrope 2019, što je bio njegov prvi veliki uspeh kao trenera, dok je u Premijer ligi zauzeo treću poziciju.
Ali, uprkos evropskom uspehu, Italijan nikada nije bio naročito popularan među navijačima Čelsija koji su želeli da Sari bude zamenjen legendom „plavaca“, Frenkom Lampardom.
Lampard je na kraju i zamenio Italijana na klupi, i vodio je tim kada su potpisani igrači koje je Sari pomenuo:
„A onda su došli Verner, Haverc, Maunt, Zijah – svi koji odgovaraju meni i mom načinu igre“, naveo je Sari kasnije transfere pod Marininim vođstvom u sukobu sa legendom Čelsija.
Ipak, Lampard je posao u Čelsiju zadržao samo 18 meseci, da bi u januaru ove godine dobio otkaz upravo zbog sukoba sa Granovskajom, da bi ga zamenio Tomas Tuhel koji se potom popeo na pobedničko postolje Lige šampiona.
Legendarni Nemac opčinjen Ruskinjom – Marina je napravila čudo usred pandemije
Magična Ruskinja je zaradila novac Abramoviču na sada otpuštenom fudbaleru
Gazde bi trebalo da uče od proteranog Rusa
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala