Lažna vest o Federeru

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Lorencom Sonegom nakon čega su počele da kruže glasine da je Švajcarac najstariji teniser koji je to uspeo u istoriji Grend slem turnira. Ipak, to je lažna vest.
Tridesetdevetogodišnji teniser rekorder je po broju osvojenih titula na Vimbldonu – ima ih osam, u pohodu je na svoj dvadeset i prvi Grend slem trofej, i za sada mu dobro ide.
Najpre je sa nešto više muke i nakon predaje savladao Adrijana Manarina, da bi preko Rišara Gaskea, Kamerona Norija i Lorenca Sonega i izgubljenog samo jednog seta stigao do svog osamnaestog četvrtfinala Otvorenog prvenstva Velike Britanije.
Impresivne brojke u skladu sa godinama Švajcarca za kog je počela da se širi informacija da je najstariji teniser koji je stigao do četvrtfinala jednog Grend slema u istoriji tenisa.
Ipak, ubrzo je stigao demanti, te je prava istina da Federer jeste najstariji teniser koji se plasirao u četvrtfinale Grend slem turnira, ali u Open eri, dok su apsolutni rekorderi Pančo Gonsales i Ken Rouzvol.
Gonsales je u 41. godini stigao do polufinala Rolan Garosa i US opena 1968. godine, dok je Rouzvol u 42. godini ispao u polufinalu Australijan opena 1976. godine, a godinu dana kasnije takođe u Melburnu stigao do četvrtfinala kao teniser koji je te godine punio 43 godine.
Rodžer Federer će se u borbi za polufinale Vimbldona boriti sa Hubertom Hurkačem.
Britanci se ogrešili o Medvedeva; Federer: Nisam srećan, to nije fer
Spektakl u pet setova – Fučovič preko Rubljova do Đokovića! /video/
Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala