Hilandarska penzija srpskim majkama sa Kosova i Metohije

© Foto : Sputnjiku ustupila Zadužbina HilandaraHilandarska penzija srpskim majkama sa Kosova i Metohije
Hilandarska penzija srpskim majkama sa Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Iguman Hilandara arhimandrit Metodije uručio je novčanu pomoć Petri Kostić i Slobodanki Kostić iz Suve Reke sa Kosova i Metohije, koju će doživotno, jednom godišnje primati od Svetog manastira Hilandara.
Na prijemu u Zadužbini Hilandara u Beogradu, iguman Metodije je saslušao potresne životne ispovesti dve majke, sada starice, o stradanju koje je zadesilo njihove porodice.
© Foto : Sputnjiku ustupila Zadužbina HilandaraBlagoslov, iguman Metodije sa ženama sa Kosova koje će primati penziju Hilandara.
Blagoslov, iguman Metodije sa ženama sa Kosova koje će primati penziju Hilandara. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Blagoslov, iguman Metodije sa ženama sa Kosova koje će primati penziju Hilandara.
One su jedini živi svedoci zločina koje su počinili pripadnici OVK, kada su Petri Kostić ubijena dva sina, ukupno četrnaest članova porodice, dok su Slobodanki Krstić ubijena dva sina i sestrić u jednom danu. Sada žive kao raseljena lica u Srbiji, bez svojih najmilijih i bez mogućnosti da se vrate svojim domovima.
Hilandarski iguman je dajući im blagoslov, ikone Trojeručice i maslinovo ulje iz Hilandara, poručio da se celo bratstvo srpskog manastira Hilandara moli za njih i za duše upokojenih članova njihovih porodica.
Uručivanje finansijske pomoći i susret sa hilandarskim igumanom je kruna dosadašnje brige Hilandara o stradalima sa Kosova i Metohije, koje su, naročito tokom velikih praznika Vaskrsa i Božića, posećivali manastirski predstavnici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala