Akcija FSB: Uništene ćelije terorističke grupe u tri regiona Rusije/video/

© Press-služba NAK / Uđi u bazu fotografijaPripadnik FSB Rusije
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Saradnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) su nedavno neutralisali četiri terorističke ćelije „Hiz ut Tahrir Al-Islami“.
Akcija je sprovedena krajem juna i početkom jula, a pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije su uhapsili četiri lidera i 11 terorista, među kojima su bili Rusi i migranti iz zemalja Centralne Azije.
Prema podacima FSB-a, uhapšeni su, prema nalogu stranih nalogodavaca, širili terorističku ideologiju u Rusiji, vrbovali lokalne muslimane i migrante.
U kućama terorista je pronađen propagandni materijal koji je zabranjen u Rusiji. Pokrenut je i krivični postupak.
„Partija islamskog oslobođenja ‘Hiz ut Tahrir Al-Islami’ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), je u nekoliko država sveta proglašena terorističkom. U Rusiji je njena aktivnost zabranjena odlukom Vrhovnog suda 2003. godine. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih vlada i uspostavljanje islamske vladavine uz pomoć 'Svetskog islamskog kalifata' “.
U Rusiji redovno hapse članove terorističke organizacije „Hiz ut Tahrir Al-Islami“ (zabranjena u Rusiji) u velikim gradovim u centralnoj Rusiji, Povoložju i Sibiru, kao i na Krimu.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala