Ustaški grafit na zgradi srpskog konzulata u Bugarskoj

© Foto : Ministarstvo spoljnih poslova SrbijeUstaški grafit na zgradi počasnog konzulata Srbije u Plovdivu, Bugarska.
Ustaški grafit na zgradi počasnog konzulata Srbije u Plovdivu, Bugarska. - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit „Srbe na vrbe“, a nakon te sramne provokacije saopštenjem se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Ministarstvo je pozvalo nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta.
„Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje. Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države hrvatske, i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama 'Bljesak' i 'Oluja'“, piše u saopštenju ministarstva.
U Ministarstvu navode da su uvereni kako nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i veruju da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvetljen a počinilac priveden pravdi, prenose Novosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala