Srbija privlačna za ruske investitore

© Foto : Ministrstvo za inovacije i tehnološki razvojNenad Popović i Denis Manturov
Nenad Popović i Denis Manturov  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Srbija raspolaže izuzetnim potencijalima za privlačenje ruskih investitora, saglasni su ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović i ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.
Oni su se danas sastali u Jekaterinburgu, u okviru Međunarodnog privrednog sajma Inoprom, poručujući da Srbija ima odlične potencijale za ulaganje u mašinogradnju, infrastrukturu, energetiku, inovacije i visoke tehnologije.
Popović je istakao da naša zemlja daje visoke podsticaje za investitore, kao i da raspolaže izuzetno dobrom putnom infrastrukturom i sadrži vrhunske kadrove.
„Srbija je zbog toga već nekoliko godina unazad svetski lider u privlačenju stranih investicija“, rekao je Popović, saopšteno je iz kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.
Dodao je da se u ovom trenutku vode pregovori o ulaganju jedne ruske kompanije iz regiona Urala u poljoprivredu Srbije.
Ministar je naveo da najbolji politički odnosi dve zemlje treba da stvore uslove za razvoj najbolje strateške ekonomske saradnje od koje će, kaže, korist osetiti privreda i građani.
Ruski ministar Manturov potvrdio je snažnu zainteresovanost ruskih kompanija za ulaganje u našu zemlju.
Dvojica ministara ocenili su i kao veliki zajednički uspeh uspostavljanje proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala