Rusija može prekinuti saradnju sa OEBS-om

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaParlamentarna skupština OEBS-a u Ženevi
Parlamentarna skupština OEBS-a u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Ako se i dalje nastavi oštar stav prema Rusiji u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, Moskva može obustaviti saradnju sa njom, saopštili su ruski parlamentarci.
"Opet smo se borili protiv varalica, banderovaca (sledbenici Stepana Bandere koji je u Drugom svetskom ratu ratovao na strani nacista) i rusofobne manjine – onih ljudi koji podržavaju neonacističke marševe i koji su organizovali prave bahanalije u medijskom prostoru zbog smrti Vladimira Menjšova", napisao je na telegramu Tolstoj, naglasivši da Rusija nema šta da traži u takvoj kompaniji.
On smatra da bi moglo doći do prekida saradnje sa organizacijama koje su antiruski raspoloženi.
"Ako se i dalje nastavi oštar stav prema Rusiji na bilo kojoj međunarodnoj platformi, jednostavno nećemo sarađivati sa tom organizacijom. Sve je jednostavno", upozorio je on.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Senator Vladimir Džabarov je izjavio da su na današnjoj sednici Parlamentarne skupštine, uz kršenje pravila, podnete bile nekonstruktivne rezolucije.
„Jedna od njih se ticala Belorusije, a drugu su podneli predstavnici ukrajinske delegacije i imala očigledan antiruski karakter“, objasnio je on.
Džabarov je dodao da je Rusija bila protiv donošenja ovih dokumenata, ali je ipak glasanje održano, bez obzira na kršenje propisa. Senator je naveo da sami nisu razmatrali rezoluciju, a u poslednjem trenutku su odložili debatu oko aktuelnih pitanja iz međunarodne agende.
"Oni su se očigledno plašili tih diskusija. Većinom glasova u sali dokumenta su bula usvojena. Rukovodilac naše delegacije Petar Tolstoj je izašao iz sale u znak protesta", nastavio je on.
Džabarov je dodao da su za Tolstojem izašli i ostali članovi ruske delegacije.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala