Poznate sve učesnice polufinala Vimbldona

© AP Photo / Alastair GrantNemačka teniserka Anđelik Kerber
Nemačka teniserka Anđelik Kerber - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Karolina Pliškova, Arina Sabalenka, Anđelik Kerber i Ešli Barti plasirale su se u polufinale Vimbldona. U gornjem delu žreba koplja će ukrstiti Barti i Kerber, dok se u donjem sastaju Pliškova i Sabalenka.
Dan su otvorile Pliškova i Golubić, i Čehinja je lakše nego što se očekivalo prošla među četiri najbolje na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.
Pliškova je dominirala od prvog do poslednjeg poena, dopustila je protivnici svega četiri gema i rezultatom 6:2, 6:2 plasirala se u polufinale Vimbldona.
Odmah posle na teren su izašle Ons Žabur i Arina Sabalenka. Beloruskinja, četvrta teniserka sveta, opravdala je ulogu favorita i u dva seta pobedila je teniserku iz Tunisa – 6:4, 6:3.
Žabur je pružila dobar otpor, ali nije uspel da oduzme set protivnici i u četvrtfinalu završava učešće.
U isto vreme duel su započele Karolina Mučova i Anđelik Kerber. Popularna Đik igra sjajan tenis, nekadašnja je šampionka Vimbldona, i krupnim koracima hita ka novom uspehu.
Kerber je rutinski odradili posao protiv Mučove, 6:2, 6:2, i u polufinalu čeka je duel sa prvom teniserkom sveta Ešli Barti.
Australijanka je protutnjala pored Ajle Tomljanović – 6:1, 6:3. Barti je potvrdila da se nalazi u fenomenalnoj formi i očekuje nas spektakl u duelu dve velike šampionke.
► Medvedev je rekao „da“ i napravio veliku grešku
Mlada zvezda u suzama napustila Vimbldon!
Ovacije na Vimbldonu za teniserku koja je pobedila opaku bolest /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala