Novinarka Sputnjika nagrađena prestižnom nagradom za razvoj odnosa Srbije i Rusije /video, foto/

© SputnikDmitrij Kiseljov i Olivera Ikodinović
Dmitrij Kiseljov i Olivera Ikodinović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović nagrađena je u Moskvi prestižnim priznanjem za razvoj prijateljskih odnosa dveju zemalja, Rusije i Srbije.
Nagradu „za aktivan rad na razvoju međunarodnih humanitarnih i društvenih veza“ dodeljuje ruska federalna agencija „Rossotrudničestvo“, a priznanje je našoj novinarki uručio Dmitrij Kiseljov, generalni direktor Međunarodne informativne agencije „Rusija sevodnja“.
Svečana ceremonija dodele nagrada upriličena je povodom velikog jubileja - 80.godišnjice od osnivanja Sovjetskog informacionog biroa („Sovinformbiro“), od koga vodi poreklo “Rusija sevodnja”.
Sovjetski inform biro nastao je 1941. godine sa zadatkom da informiše uglavnom sa fronta. Za kratko vreme postao je jedna od najuticajniih svetskih agencija, što je ostao punih 80 godina, tokom kojih je više puta menjao naziv.
Rusija sevodnja danas zauzima važno mesto u svetu informisanja nudeći svojim korisnicima brze i pouzdane informacije iz celog sveta.
Olivera Ikodinović, osim što obrađuje geopolitičke, vojne, ekonomske, društvene i druge teme i što godišnje pređe i nekoliko desetina hiljada kilometara kako bi ekskluzivno izveštavala iz različitih regiona Rusije, autor je i video-bloga „Moja Rusija“, a takođe je i redovan saradnik emisije „Moj pogled na Rusiju“, glavne urednice Sputnjika Ljubinke Milinčić.
© SputnikOlivera Ikodinović
Olivera Ikodinović - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Olivera Ikodinović
Olivera Ikodinović dobila je nagradu „za aktivan rad na razvoju međunarodnih humanitarnih i društvenih veza“.
Osim toga, dobitnica je više priznanja, uključujući i ono za značajan doprinos razvoju Međunarodne informacione agencije „Rusija sevodnja“.
Ovo je drugo prestižno rusko priznanje u poslednjih dvadesetak dana koje je otišlo u ruke Sputnjika-Srbija. Prethodno je na Crvenom trgu u Moskvi nagrađena i glavna urednica Sputnjika-Srbija Ljubinka Milinčić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala