Noćne vežbe ruskih „medveda“: Strateški bombarderi lansirali krstareće rakete /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder-nosač raketa Tu-95MS
Strateški bombarder-nosač raketa Tu-95MS  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Posade strateških aviona nosača raketa Tu-95MS su u okviru letačko-taktičkih vojnih vežbi u Saratovskoj oblasti izvele noćne letove i uslovno lansiranje krstarećih raketa.
Kako prenosi televizija „Zvezda“, tokom vežbi posada aviona je realizovala zadatke izvlačenja vazduhoplovne, automobilske i specijalne tehnike tokom napada uslovnog protivnika, kao i uslovno lansiranje krstarećih raketa.
Kako je rekao komandant vazduhoplovnog puka, pukovnik Aleksandar Simonjenko, glavni zadatak bataljona bila je pravovremena i kvalitetna priprema vazduhoplovne tehnike za poletanje.
„U letovima su učestvovali mladi piloti. Posada je uvežbavala saradnju sa grupom za kontrolu letova noću uz ograničenu vidljivost“, rekao je Simonjenko.
Grupe avijacije dugog dometa u Saratovskoj, Amurskoj, Irkutskoj i Rjazanjkoj oblasti podignute su na uzbunu u okviru planiranih taktičkih vežbi. Posade će uvežbavati prebacivanje vazduhoplovne tehnike na operativne aerodrome, letove sa dopunom goriva u vazduhu, borbenu primenu vazduhoplovnih sredstava za uništavanje kopnenih meta na poligonima.
U vežbama će učestvovati oko 20 jedinica vazduhoplovne tehnike, uključujući strateške nosače raketa Tu-160 i Tu-95MS, avione Il-78.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala