Na Kamčatki nestao sa radara avion sa 28 putnika

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion An-26 tokom vojnih vežbi
Avion An-26 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Avion An-26 sa 28 putnika nestao je sa radara na Kamčatki, saopšteno je Sputnjiku iz regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije (MČS). U potragu za avionom uključila se i Pacifička flota Rusije.
Avion je u vlasništvu „Kamčatskog vazduhoplovnog preduzeća“.
Kako je precizirano, avion An-26 leteo je iz Petropavlovska Kamčatskog u mesto Palana, a u naznačeno vreme nije stupio na vezu.
„Prema preliminarnim informacijama, u avionu se nalaze 22 putnika, uključujući i jedno dete, i šest članova posade“, saopšteno je iz MČS Rusije.
Kako su saopštile vlasti tog regiona, područje rute kojom je leteo avion pretražuju dva helikoptera i specijalni avion.
U potragu za nestalim avionom pridružila se i Pacifička flota Rusije. Sa aerodroma Jelizovo u oblast mogućeg pada aviona poleteo je Il-38 pomorske avijacije Pacifičke flote, saopštio je načelnik pres službe flote Nikolaj Voskresenski. 
Iz Uprave za hidrometeorologiju i monitoring životne sredine na Kamčatki precizirano je da je vidljivost u Palani, gde je avion nestao, bila normalna sa niskom oblačnošću, ali bez padavina. Kasnije je „Rosavijacija“ saopštila da su meteorološki uslovi u trenutku sletanja bili loši – na aerodromu odredišta bila je magla i oblačno vreme.   
Prema pisanju ruskih medija, avion je bio tehnički ispravan. Iz hitnih službi je saopšteno da se avion mogao srušiti u more.
Avio-kompanija „Kamčatske avio-linije“ navodi da zasad pad aviona nije potvrđen.
Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala