Medvedev je rekao „da“ i napravio veliku grešku

© AP Photo / Alberto PezzaliRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, rekao je novinarima posle eliminacije sa Vimbldona da nije imao ništa protiv da se njegov meč sa Hubertom Hurkačom pomeri za sredu nakon što je pao mrak u Londonu.
Medvedev i Hurkač nisu bili na Centralnom terenu, te nije bilo semaforu na njihovom stadionu i kako nisu uspeli da završe meč pre mraka, organizatori turnira pitali su ruskog i poljskog tenisera da li su saglasni da se meč pomeri za utorak.
Dan kasnije novinare su pitali da li je uopšte bilo diskusije da se njihov meč pomeri na Centralni teren kada Federer i Sonego završe duel.
„Nije bilo priče jer je u tom trenutku bilo sasvim u redu pomeriti meč za utorak jer su Federer i Sonego bili izjednačeni u prvom setu (5:5). Tako da nismo znali koliko će dugo trajati meč“, kazao je Medvedev.
Ruski teniser je bio upitan da još malo pojasni situaciju.
„Ne znam da li su uopšte razgovarali o tome da pređemo na Centralni teren, ali bio sam zadovoljan odlukom da nam se duel nastavi u utorak. Tako da sam odmah, 'kao iz topa', rekao 'da' na ponudu da se meč nastavi danas u 13.30. Ne znam da li bih odmah rekao – 'da' – da smo mogli malo da popričamo o odluci, ali sam rekao. Nemam pojma“, odgovorio je zbunjeni Medvedev.
Ispostaviće se da je ruski teniser napravio loš potez jer je meč prekinut pri njegovom vođstvu u setovima i egalu u četvrtom periodu igre.
Da je insistirao da duel bude završen iste večeri, Rus bi verovatno imao veće šanse, ali nije mnogo razmišljao, odmah je rekao 'da' i pogrešio je.
U utorak je odigrao jako loše, Hurkač je uspeo da poravna rezultat, 2-2, a potom i da pobedi posle velikog preokreta – 2:6, 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:3.
Kraj za Medvedeva – Rus eliminisan posle dva dana tenisa i pet setova!
Britanci se ogrešili o Medvedeva; Federer: Nisam srećan, to nije fer
Ovacije na Vimbldonu za teniserku koja je pobedila opaku bolest /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala