Mandić nakon sastanka: Tražimo novu Vladu, Lekić dobar kandidat za premijera

Pratite nas
Predstavnici partija koje čine parlamentarnu većinu okupili su se u Skupštini Crne Gore gdje su održali sastanak, čija je tema bila prevazilaženje parlamentarne i krize Vlade.
Nakon drugog sastanka, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, rekao je da su nezadovoljni odnosom prema srpskom narodu i predložili da se bira nova Vlada. On je kazao da su razgovori predstavnika parlamentarne većine veoma važni, jer su se svi usaglasili da je postojeće stanje neodrživo.
Mandić je predložio da premijer bude neko iz koalicije „Mir je naša nacija“, ali i da bi funkciju predsednika parlamenta mogao preuzeti neko iz DF-a.
On je kazao da su nezadovoljni na više nivoa, kao i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos.
„Imamo Vladu koja ima podršku 14 poslanika. Znači, ne može predložiti nijedan zakon koji može proći. Mi predlažemo da, zbog rezultata u svim onim elementima politike, koja je vezana za našu koaliciju, nije položila test. Veoma smo nezadovoljni odnosom prema našem narodu, sa ekonomijom, ključnim politikama… Dobili smo veoma ružan odnos prema nama kao političarima, ali i ljudima koji su glasali za nas. Mi smo saopštili da želimo da se bira nova Vlada. Spremni smo da rešimo krizu parlamenta i Vlade tako što bi mesto predsednika Vlade moglo da pripadne nekome iz koalicije „Mir je naša nacija“, ali bi funkciju predsednika parlamenta preuzeli ljudi iz DF. To su rešenja koja smo ponudili i koja su bila konkretna. Većina je nezadovoljna rezultatima i većina je saopštila da želi novu vladu. Neki su želeli rekonstrukciju, ali to će biti tema sledećeg razgovora. Očekujemo da će i premijer povući sledeći potez da bi se rešila kriza“, kazao je Mandić.
Na pitanje da li im je prihvatljiva rekonstrukcija sadašnje Vlade, Mandić je kazao da nije.
„To nam nije prihvatljivo, ali ćemo pažljivo saslušati argumentaciju onih kojima je prihvatljivo. Mi smo danas na sastanku saopštili ime Miodraga Lekića. Poznavajući njegove kvalitete i iskustvo i mislimo da bi bio fantastično i dobro rešenje“, rekao je lider DF-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala