Kari Pešić je pokušao da nas upozori

© AP Photo / Mindaugas KulbisSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Svetislav Kari Pešić, legendarni srpski trener, pre nekoliko nedelja izjavio je da Srbija ne sme da se zaleće oko priča o Olimpijskim igrama jer tek treba da se kvalifikuje na iste. Ispostaviće se da je bio apsolutno u pravu jer Orlovi nisu uspeli da obezbede vizu za Tokio.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Pešić, koji je pre 19 godina osvojio poslednje zlato za Srbiju na velikom takmičenju, pozivao je na oprez, da Italijane nikako ne smemo potceniti i da je u jednoj utakmici sve moguće.
To se ispostavilo kao tačno. Italija je spremnije dočekala meč, motivisanije i nanela je Orlovima jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji.
„Srbija prvo mora da se kvalifikuje za Olimpijske igre. Mnoge stvari su tu i dalje neizvesne, mi ne znamo u kojem sastavu ćemo igrati, kako će teći pripreme itd. Sa druge strane, Italija je željna velikog uspeha. Ja se tu ne bih previše pripremao za OI i bacao sve karte na to“, rekao je Pešić pre nekoliko meseci za „Reflektor Magazin“.
Na osnovu svog bogatog iskustva, Pešić je ukazao šta treba da bude prioritet.
„Fokus bi trebalo da bude na dobrim pripremama i na stvaranju ekipe na duže staze. Iako se kvalifikacije održavaju u Beogradu, radi se ipak o samo jednoj utakmici protiv ozbiljnog protivnika. Da se igra serija na tri pobede, ja bih uvek tipovao na Srbiju, ali u jednoj utakmici je sve moguće“.
Iz Pešića govori trofejna istorija i nažalost je bio u pravu. Srbija je bila favorit, ali nespremno je dočekala utakmicu i Italija se zasluženo plasirala na Olimpijske igre.
„Nestaćemo za pet godina“ – reči Nemanje Bjelice odjekuju Srbijom /video/
Micić potvrdio pisanje Sputnjika: Pukao mi je mišić
Šok – Srbija debaklom u Beogradu izgubila kartu za Tokio!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala