Bivša supruga Olivera Ivanovića odbila da govori na ročištu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICOliver Ivanović
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Bivša supruga Olivera Ivanovića, Marina Ivanović, odbila je danas da govori na glavnom pretresu u krivičnom predmetu ubistva Ivanovića, jer je, kako je rekla, pozvana kao svedok, a ne oštećena strana.
"Najpre da pojasnim da sam primila poziv da se pojavim kao svedok , a sada saznajem da sam pozvana kao oštećena strana, što je za mene nešto što ne razumem. Nisam pripremljena", rekla je Ivanović, prenosi Ekonomija online.
Ipak, sudija Valon Kurtaj rekao je da ima obavezu da nastavi sa procesom.
U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.
Suđenje je počelo proverom identiteta optuženih i upoznavanjem sa njihovim pravima. Na predlog advokata, optužnica im nije pročitana jer su sa njom već upoznati, a svi optuženi su se izjasnili da su razumeli navode optužnice i da nisu krivi, prenosi RTS.
Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanja dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića", izjavila je Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba.
Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrolu ili posedovanje oružja.
Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI Sloboda, demokratija, pravda, čiji je bio osnivač i predsednik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala