Razotkrivanje misterije „Micić“ – šta je bilo sa srpskim plejmejkerom?

© Foto : FIBASrpski košarkaš Vasilije Micić
Srpski košarkaš Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije, trebalo je da bude lider seniorskog tima u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali u najvažnijoj utakmici turnira odigrao je samo 14 minuta. Sputnjik nezvanično saznaje da je razlog Vasine male minutaže u ključnoj utakmici povreda kvadricepsa zbog koje je uradio nekoliko snimanja.
Srbija je u kvalifikacijama za najveće sportsko planetarno takmičenje doživela debakl izgubivši pred svojom publikom od Italije, a nakon duela selektor Igor Kokoškov i Micić bili su zagonetni na pitanje u vezi Vasinog zdravstvenog stanja.
Micić je u polufinalu odigrao sjajan meč, sa učinkom od 21 poena i osam asistencija odveo je Orlove u finale, te se i u borbi za plasman na Olimpijske igre očekivalo da bude među košarkašima koji će najviše povući.
Igor Kokoškov, srpski košarkaški trener - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Kokoškov: Nisam znao šta je sa Vasom, Bobanu nije išlo
Ipak, od starta meča dešavale su se čudne stvari. Micić je bio na zagrevanju, zvanično i u startnoj postavi, ali na početku utakmice nije ga bilo u petorci, niti na klupi.
Hitno je morao do svlačionice, da Kokoškov, kako je sam izjavio, nije znao u čemu je problem.
„Sve je bilo okej. On je bio deo priprema za meč, uvrstio sam ga u startnu petorku i nisam ga video, nije bio spreman da počne utakmicu, pa sam stavio Avramovića da počne utakmicu. Očigledno ima nekih medicinskih problema i morao je da otrči u svlačionicu, tako da smo počeli utakmicu sa drugačijom grupom“, rekao je Kokoškov i dodao:
„Imao je neki medicinski problem, ali mi on nije poznat, jer ja nisam doktor i to je bio razlog zbog kojeg je igrao samo 14 minuta. Bio bi na parketu i više da je bio spreman 100 odsto. Nažalost, nije, pa sam koristio momke koji jesu. Jednostavno“.
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Bjelica: Izvinjavam se narodu i treba da se zapitam – da li ima smisla da igram za reprezentaciju?
Micić je, nezvanično, imao problema sa kvadricepsom i u nedelju je bio na snimanju kako bi se utvrdio stepen povrede. Srpski košarkaš se uplašio da se povreda ne pogorša i to je još više uticalo da ne bude 100 odsto u meču.
Posle duela plejmejker Anadolu Efesa rekao je „da će se čuti“ zašto nije igrao više.
„Veliki poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila meni lično, ali nije vreme za to. Zasluženo su pobedili, odigrali su odlično 40 minuta. Ništa... Čuće se (šta je bio razlog igranja samo 14 minuta)“, rekao je Micić novinarima.
I Miloš Teodosić je posle utakmice izjavio da je Vasa „imao problema“, ali i da ne želi da on priča o tome.
Na sve ovo dodajte da je Micić nedavno potpisao astronomski ugovor za evropske uslove sa Anadolu Efesom, te je sigurno razmišljano i o tome, da ne doživi neku težu povredu zbog koje bi propustio početak ili veći deo sledeće sezone.
Šok – Srbija debaklom u Beogradu izgubila kartu za Tokio!
Kokoškov: Nisam znao šta je sa Vasom, Bobanu nije išlo
Bjelica: Izvinjavam se narodu i treba da se zapitam – da li ima smisla da igram za reprezentaciju?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala