Užas na severu Hrvatske: Držao roba 28 godina

CC0 / piksabej / Ropstvo
Ropstvo - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovanje ljudima, saopštilo je PU koprivničko-križevačka.
Privedeni muškarac se sumnjiči da je drugog muškarca punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i terao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uslovima.
Preciznije, navodi policija, sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do juna 2021. godine na svom poljoprivrednom imanju, iskorišćavajući teške porodične prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istog fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućnim poslovima, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu i on je predat pritvorskom nadzorniku.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala