Ukrajinski general o šansama Kijeva u ratu protiv Moskve: Koga zavaravamo?

CC BY-SA 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine na vojnim vežbama
Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine na vojnim vežbama  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Bivši poslanik Vrhovne rade, penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Vilen Martirosjan izjavio je za ukrajinsku televiziju „Naš“ da su vojne sposobnosti Rusije znatno superiornije od ukrajinskih i izjave suprotne tome nazvao obmanama.
„Ne treba obmanjivati ukrajinski narod, ne treba biti licemeran pred drugima i pokazivati svoju moć, govoreći da ćemo učiniti nešto. Nećemo učiniti ništa... Rusija i Ukrajina su poput diva i patuljaka. Zašto da mi, patuljak, govorimo: ‘Sad ću te razbiti, ima da padneš’, ne shvatajući da će nas div lupiti po glavi. Hvaliti se da imamo nešto – koga zavaravamo?“, rekao je Martirosjan.
General je dodao da se u Ukrajini pojavilo previše „pametnih“ ljudi koji „sa ulagivanjem“ govore o svojoj ljubavi prema svojoj zemlji i mržnji prema Rusiji.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Zaharova o „opštem strahu od rata sa Rusijom“: Politika Moskve se temelji na miru
Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su ranije više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“. Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala