Protestuje zbog rasizma, a ustvari – on je rasista?! /video/

© AFP 2023 / FRANCK FIFEUsman Dembele
Usman Dembele - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Dobar deo Evropskog prvenstva u fudbalu je protekao uz žestoku debatu o tome da li fudbaleri treba da kleče uoči početka utakmica u znak podrške pokretu „Crni životi su bitni“, prvobitno usmerenom na traženje rasnih jednakosti, ali je sve u senku bacio reprezentativac Francuske Usman Dembele.
Ante Rebić - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Fudbalski skandal i dalje potresa Hrvatsku
Krilni napadač Barselone je jedan od igrača koji je učestvovao u performansima klečanja, ali mu to nije smetalo da ispolji rasizam – prema pripadnicima žute rase.
Veliki skandal je izbio u Francuskoj pošto se pojavio snimak na kom se vidi kako Dembele, u društvu Antoana Grizmana, ismeva članove tehničkog osoblja hotela u kome su bili smešteni fudbaleri Francuske.
Momci, očigledno žute rase, našli su se na meti zluradih i podrugljivih komentara Dembelea, u kojima je on ismevao njihov izgled, jezik kojim govore i „navodnu tehničku naprednost države iz koje dolaze“.
„Sve ove ružne face, samo da bi mogao da igram PES... Zar nije sramota? Kakvim to jezikom pričaju? Zar nisu oni tehnološki najnapredniji?“, naveo je Dembele.
Sve je to slušao Grizman, uz osmeh.
Reakcija iz Barselone i Fudbalskog saveza Francuske – nije bilo.
Ipak, Dembele se javio i rekao da je taj snimak još iz 2019. godine, dok je Grizman naveo da odbija otužbe i da mu je žao ukoliko se neko od njegovih japanskih prijatelja uvredio zbog komentara i smejanja.
​► Rekord koji bukvalno niko nije mogao da predvidi /video/
► Haos u Londonu – tuča navijača i policije /video/
► Gore ne može – sukob roditelja posle šoka za Francuze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala