Protest u Severnoj Mitrovici: Albanski nacionalizam uzeo maha i sve jače gori /video/

© Foto : Jujtjub/ Kosovo OnlineProtest u Kosovskoj Mitrovici
Protest u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Nekoliko desetina građana Severne Mitrovice prošetali su večeras gradskim šetalištem u znak protesta zbog kako su naveli sve učestalijih napada u kojima su meta Srbi i njihova imovina.
Jedan od učesnika skupa Aleksandar Arsenijević rekao je da ovaj skup nije samo skup zbog nekog izolovanog incidenta.
„Od početka godine desilo se više od 70 incidenata nad srpskim stanovništvom na Kosovu. Pre dva meseca su isprebijani momci u Mitrovici, isprebijani su i momci u Gračanici, teroristički napad kod Tehničke škole i sada slučaj prebijanja malog Nikole čije reči da nikada neće otići sa ovih prostora ohrabruju, ne samo mene već sve nas“, rekao je Arsenijević.
Kako navodi Arsenijević u svakom Srbinu na Kosovu postoji strah kako će neko tumačiti njihovo slobodno pravo na obilazak manastira, prijatelja, rodbine, preneo je portal Kosovo onlajn.
„Ovo hapšenje koje se desilo na Vidovdan uliva strah svih ljudi, mojih prijatelja. Šta će se desiti ako sutra odemo u posetu nekom manastiru, da li će to biti po izjavama ministara iz kosovske vlade hranjenje nacionalizma? Iza mene nije nacionalizam već mladi ljudi koji sve nas ohrabruju da ostanemo ovde i da gledamo svoju budućnost koja nije pod tuđim čizmama i pendrecima već da živimo u miru i u slozi i nećemo dozvoliti da se i u budućnosti dešavati ovakve stvari“, navodi on.
Arsenijević poziva i predstavnike međunarodne zajednice da obrate pažnju na sve izraženiji porast albanskog nacionalizma.
„Pozivam međunarodnu zajednicu da im politički pamfleti ne budu njihova borba za ljudska prava već da se suoče sa stvarima na terenu. Videće da je albanski nacionalizam uzeo maha i samo sve više i jače gori“, zaključio je Arsenijević.
Protest je završen nakon šetnje do glavnog mosta na Ibru i nije bilo incidenata, a prisutni su se nakon protesta mirno razišli.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala