Proglašen najbolji grad na svetu za rad od kuće

CC0 / Pixabay / Grad
Grad - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Najbolji grad na svetu za rad na daljinu je Melburn, prema rang listi platforme za nekretnine Nestpik.
Melburn je dobio najviše ocene u više kategorija važnih za uslove života, kao što su bezbednost, zdravstvena zaštita, kultura i razonoda u slobodno vreme, kao i infrastruktura za rad na daljinu, prenosi Si-En-Bi-Si.
Australijska metropola je takođe samo jedan od 10 gradova na Nestpikovoj rang listi koji nudi „digitalnu nomadsku“ vizu - specifičan dokument koji omogućava samozaposlenima i stranim radnicima da od kuće rade u toj zemlji.
Na drugom mestu ove rang liste nalazi se Dubai, treći je Sidnej, a slede Talin, London, Tokio, Singapur, Glazgov, dok prvoplasiranih deset zaokružuju Montreal i Berlin.
Nestpikova studija je obuhvatila 75 svetskih gradova, koje je ta platforma izabrala na osnovu raznih istraživanja u kojima su oni često navođeni kao destinacije „najbolje za život“, preneo je Tanjug.
Gradovi su ocenjivani u tri opšte kategorije - troškovi i infrastruktura, zakonodavstvo i slobode i uslovi života.
Primera radi, kada je reč o troškovima i infrastrukturi, analizirane su cene i dostupnosti odgovarajućeg prostora za kućni ofis.
U slučaju Melburna, prosečna stanarina za apartman s jednom spavaćom sobom iznosi 681 evro mesečno. San Francisko u tom pogledu je najskuplji sa cenom zakupa prostora za kućni ofis od 1.736 evra mesečno, dok je Rio de Žaneiro najjeftiniji sa prosečnom kirijom od 119 evra mesečno.
Nestpik je takođe prilikom ocenjivanja uzimao u obzir procenat potpuno vakcinisanih žitelja svakog grada protiv kovida 19, kao indikator vladinih odgovora na tekuću zdravstvenu krizu, navodi američka tv stanica.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala