Prelomni momenat: Počela izgradnja supermoćnog "Lidera"

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaŠtand Državne korporacije za nuklearnu energiju „Rosatom“ na međunarodnom arktičkom forumu „Arktik – teritorija dijaloga" u Sankt Peterburgu
Štand Državne korporacije za nuklearnu energiju „Rosatom“ na međunarodnom arktičkom forumu „Arktik – teritorija dijaloga u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Na Dalekom istoku Rusije započeta je izgradnja nuklearnog ledolomca "Rusija", projekta 10510 "Lider", saopštio je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
"Sada počinje ozbiljna prekretnica, kao i u avijaciji. U toku je izgradnja grandioznog brodogradilišta, u Velikoj Kamnji je već izgrađen suvi dok. Zaista se nadamo da ćete to lično moći da vidite tokom foruma u Vladivostoku. Tamo je već počela izgradnja novog ledolomca, super moćnog Lidera", rekao je Borisov.
Kako se planira, tri nuklearna ledolomca projekta 10510 će početi sa radom u periodu 2027-2032. godine, saopštio je ranije zamenik ministra za industriju i trgovinu Rusije Aleksej Bezprozvani.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala