Kurti dobio odgovor Izraela: Pomoći ćemo

© AP Photo / Visar KryeziuIzraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom
Izraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti dobio podršku Izraela za zaštitu spomenika kulture i otvaranje kao turističke destinacije, prenosi Koha.
Koha prenosi saopštenje u kome se navodi da je Aljbin Kurti primio je od izraelskog premijera Naftalija Beneta odgovor na pismo koje je poslao njemu i premijerima i predsednicima 56 zemalja i u kom je izrazio stavove tzv. Kosova o kulturnom nasleđu na teritoriji KiM i značaju njegove zaštite. 
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
„Promenile su se okolnosti“: Vučić o preseljenju ambasade u Jerusalim za šta rok upravo ističe
"Izrael će biti srećan što može da vam pomogne u zaštiti spomenika od univerzalne kulturne vrednosti, kao i u pomoći da se na njih obrati pažnja, ali i u njihovo pretvaranje u turističku destinaciju. Imamo ogromno iskustvo sa našim kulturnim mestima u Izraelu, posebno u Jerusalimu i ono što u tom smislu znamo, podelićemo sa vama", napisao je Benet.
U ime izraelske vlade, kako se navodi, premijer Benet je izrazio zahvalnost za otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala