"Aurora-Kov" - novi ruski brend

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "EpiVakKorona"
Ampule sa vakcinom EpiVakKorona  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Vakcina protiv virusa korona "Epivakkorona-N" biće registrovana pod brendom "Aurora-Kov" (Aurora-CoV), navodi se u zajedničkom saopštenju Rospatenta i Državnog naučnog centra za virusologiju i biotehnologiju "Vektor".
"Rospatent je doneo odluku da registruje robni znak "Aurora-Kov". Zahtev pod brojem 2021738390 predao je Državni naučni centar za virusologiju i biotehnologiju Vektor Rospotrebnadzoru 18. juna 2021. godine", navodi se u saopštenju.
Kako se naglašava, robni znak "Aurora-Kov" će se koristiti kao oznaka za novu generaciju vakcine "Epivakkorona" koja se trenutno nalazi u fazi testiranja.
Rukovodilac Rospatenta Grigoriй Ivlijev je naglasio da se "pitanju zaštite vakcina domaće izrade prilazi kompleksno, tj. patentira se, ne samo supstanca, sastav prve i druge komponente vakcine, već i načini upotrebe, dobijanje određenih komponenti, kao i različitih formi vakcina".
On je naglasio da registracija robnog znaka na patentiranom proizvodu daje posebnu prednost prilikom njegovog plasiranja na strana tržišta.
Ruski Državni naučni centar za virologiju i biotehnologiju „Vektor“ saopštio je ranije da je predao dokumenta za registraciju vakcine „EpiVakKorona N“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala