„Vodio bih dete da 'kopira' sve od Novaka – najbolji je u istoriji...“

© AP Photo / Michael Noble Jr.Braća Mekinro, Patrik i Džon
Braća Mekinro, Patrik i Džon - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Džon Mekinro, legendarni američki teniser, smatra da je Novak Đoković savršen teniser i da bi roditelji trebalo da vode decu da gledaju srpskog tenisera i da kopiraju sve što on radi.
Đoković je na startu Vimbldona odigrao dobre mečeve protiv Drejpera, Andersona i Kudle, a Mekinro je u toku prenosa meča drugog kola između Novaka i Kevina (Andersona) rekao zanimljivu rečenicu.
„Đoković jednostavno pronalazi svoje pozicije na terenu. Vodio bih dete da ga gleda i da oblikuje svoju igru po njegovoj“, rekao je Mekinro u prenosu.
Novak je u reprizi finala iz 2018. godine održao čas tenisa Andersonu, potom je savladao i Denisa Kudlu, a u meču za četvrtfinale čeka ga duel protiv Kristijana Garina.
Mekinro je pre nekoliko dana pričao za medije u Londonu i osvrnuo se na Novakove ciljeve ovog leta, a to je „Golden slem“, odnosno da osvoji sva četiri Grend slema u jednoj godini.
„Eventualna najveća prepreka za Đokovića je njegovo telo, da li može da izdrži. Za sada izgleda sjajno, fenomenalno. Na pola je puta i osvojio je najteži (Rolan Garos)“, kazao je Mekinro.
Legendarni Amerikanac smatra da je Đoković najbolji teniser u istoriji kada je reč o tvrdoj podlozi, odnosno betonu.
„Na tvrdoj podlozi, Novak je najbolji teniser u istoriji. Ukoliko ostane zdrav, mislim da ima veliku šansu da osvoji Slem“, kaže Mekinro.
„Isto, igraće u Tokiju što je sjajno za Srbiju. Pitao sam se da li će igrati na Olimpijskim igrama. Činjenica da je rekao da će igrati u Tokiju pokazuje samo koliko je dobar jer misli da može da uzme zlato. Uobičajeno se ne priča tako, ali Novak pokazuje hrabrost i to nam govori da puca od samopouzdanja“, zaključio je Mekinro.
Đokovića očekuje prilično zahtevno leto jer će posle Vimbldona učestvovati na Olimpijskim igrama, a onda ga krajem avgusta očekuje US Open.
Mnogo je posla, ali Novak puca od samopouzdanja i biće glavni favorit na svim takmičenjima.
Mrak vratio Kecmanovića u život – malo nedostajalo za čudo na Vimbldonu
Serena slomljenog srca može da očekuje kaznu organizatora Vimbldona
Đoković predvodi kvartet srpskih tenisera na Olimpijskim igrama, čeka se još jedno ime
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala