Italijani stara mušterija – Srbija protiv Azura igra za olimpijsku vizu /video/

© Foto : FIBAKošarkaši Srbije – kvalifikacije za Olimpijske igre
Košarkaši Srbije – kvalifikacije za Olimpijske igre - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se sa Italijom u nedelju u 20.30 u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Pobednik utakmice obezbediće kartu za Japan, dok će poraženi propustiti najveće sportsko planetarno takmičenje.
Srbija, kao uostalom i većina reprezentacije u kvalifikacijama, ima dosta problema oko povreda, te možda nije briljirala na prethodnim mečevima, ali je u polufinalu odigrala jako zrelo i spremna dočekuje veliko finale.
Orlovi su polako dizali formi, protiv Dominikanske Republike i Filipina su se tražili, a našli su se u duelu protiv Portorika.
„Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućnost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani“, rekao je selektor Igor Kokoškov posle utakmice.
Nemanja Bjelica na meču protiv Portorika - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
„Orlovi“ do stotke i finala s Italijom /foto, video/
I, bilo je baš kao što je selektor rekao – nesebično, timski i uigranije u odnosu na grupnu fazu.
Utakmica je prelomljena početkom četvrte deonice i do kraja susreta nije se postavljalo pitanje pobednika.
„Bila je ovo važna utakmica jer znamo da smo imali problema sa povredama. Ali, ne možemo tražiti izgovore i pokazali smo da smo spremni da igramo sa onima koji su spremni. Svako je dao svoj doprinos i moramo da zaboravimo pobedu već danas i da se okrenemo meču protiv Italije“, rekao je Micić.
Kada je reč o Azurima, radi se o staroj srpskoj mušteriji koja nas je poslednji put dobila 2014. i to na prijateljskoj utakmici. Na zvaničnoj Italija dugo nema trijumf, a često se sastajemo.
Slavili smo na Evrobasketu 2011, 2013, 2015. i 2017, kao i na Mundobasketu 2019. u Kini. Većinu ovih utakmica rešavali smo rutinski, dvocifrenom razlikom, te je psihiloška prednost apsolutno na strani Orlova.
Ovo jesu dobri i ohrabrujući podaci, ali nikako ne sme doći do opuštanja u srpskim redovima. Posao nije gotov, to što ih redovno dobijamo nije nikakva garancija i radi se o dosta jačoj reprezentaciji u odnosu na Filipne, Dominikanu i Portoriko.
„Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene. Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku“, rekao je Kokoškov.
Italija je u Beograd došla u izmenjenom sastavu, nema košarkaša koji su bili nosioci prethodnih godina (Belineli, Galinari, Đentile) i sada su u timu neki novi momci.
Pažnju posebno treba obratiti na Simonea Fontekija, mladog Nika Maniona, a tu su i iskusni Polonara, Meli, Vitali, Tonut...
Radi se o kvalitetnim igračima, ali on (kvalitet) je ipak na strani srpskih košarkaša i svi očekuju pobedu i plasman na Olimpijske igre.
Veliku ulogu igraće i navijači, te ispunite tribine dvorane Aleksandar Nikolić u nedelju uveče (20.30).
Senzacija – tim pun NBA zvezda ne ide na Olimpijske igre! /video/
Muk u Splitu – Hrvati ne idu na Olimpijske igre!
„Orlovi“ do stotke i finala s Italijom /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala